S-a invatat in brate. Ce faci?
Ca proaspata mamica tot ce stii sa faci bine este sa ti tii copilul in brate. Altceva nu stii. Nu esti sigura de nimic altceva decat de faptul ca acolo, in bratele tale, el se simte cel mai bine. Ii e cald, e in siguranta, se simte iubit si te simte pe tine, mama lui.
Nu se invata in brate. Copilul e invatat cu mama lui. Doar cu ea. Timp de noua luni, el nu a stiut altceva decat bataile inimii ei, vocea ei, tot ce e al ei i-a apartinut lui. Cum sa spui sa nu-mi mai tin copilul in brate, cand tot ce vrea el si eu, ca mama, este sa ne simtim in continuare unul pe celalalt.


La nastere, am simtit ca mi-a fost luat, pentru ca imediat dupa ce l-am vazut si l-am atins, in primele lui minute de viata, a fost dus la neonatologie unde a stat cateva zile bune, timp in care nu m-a simtit, si nici eu pe el. Doar ce-l vedeam prin geamul incubatorului. Atat. Nu va inchipuiti ce inseamna pentru o proaspata mamica, asta, in pandemie, in maternitate, singura. Si tot ce mi-am dorit, din clipa in care l-am tinut, dupa cateva zile, in brate, a fost sa nu-i mai dau drumul.


E greu, da! Ma doare spatele, ma dor bratele si picioarele, dar inima… inima e plina cu tot ce este mai frumos.
Nu il tin non stop in brate. Copilul sta in leagan, sta la tatal lui, doarme in patutul lui, dar cat pot si cand pot, e in brate la mine. Atunci cand plange, il alin. Atunci cand rade, il rasfat. Atunci cand ii e foame, il hranesc. Totul, in brate.


Cum sa ai grija de un nou nascut daca nu il tii in brate? Din cate stiu, pana acum, nu a existat unul care sa mearga in picioare si sa se descurce singur, din primele zile de viata.
❣Asa ca da, o sa-l tin in brate pana cand nu va mai vrea el. Pentru ca stiu, ziua aceea va veni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *