2020 e anul in care mi-am cunoscut copilul. Anul in care am nascut purtand o masca chirurgicala pe fata.

Finalul anului m-a prins asa cum am visat in ultimii ani: mama. Am spus bine in ultimii ani, pentru ca nu a fost ceea ce mi-am dorit dintotdeauna. Stiu ca sunt fete care se viseaza de mici in rolul de mama. Eu n-am fost asa. Nu reactionam “dragalas” cand vedeam bebelusi sau copii si credeam cu tarie ca vata poate fi si fara copil in ea. Totusi in ultimii ani ceva s-a aprins in mine, si am inceput sa simt ca pot face fata acestul rol caruia nu-i dadeam atat de multa importanta.

Cunoscutii stiu ca nu ne-a fost deloc usor sa ne indeplinim acest vis. Tot ei stiu ca am facut tot ce ne-a stat in putere sa aducem pe lume un suflet, pe care sa-l ajutam sa-si construiasca propria viata si sa-si indeplineasca menirea, aici, alaturi de noi. Din acest punct de vedere, anul 2020 a fost cel mai bun. Ne-a oferit ce ceilalti ani nu au facut-o. Ne-a facut parinti. Si cu mana pe inima care bate din ce in ce mai tare si cu insemnatate, spun ca anul acesta a fost unul productiv pentru ca in jurul meu toate prietenele si cunostintele fie sunt insarcinate, fie au nascut in 2020. Deci, cum imi place mie sa spun: tot raul spre bine.

Anul ni l-am inceput, la fel ca pe ceilalti, cu speranta ca acesta va fi acel an in care vom deveni mama si tata. A continuat cu bucurie la aflarea vestii ca in mine mai bate o inimioara, dar si cu teama de necunoscut, totul petrecandu-se intr-un an cum niciunul dintre noi nu a mai trait. Il incheiem cu noi trei acasa. Intr-o casa care nu mai este deloc perfecta (asa cum credeam ca trebuie sa fie), este plina de hainute mici, jucarii, miros de lapte si pampersi, dar si de iubire, fericire, recunostinta si speranta ca anul 2021 va fi unul bun.

Suntem obositi, nedormiti, dar bucurosi la fiecare zambet pe care il primim, la fiecare gangurit, ragait, luat in brate, tinut de mana. Suntem tot noi, dar cu o iubire impartita la trei. Si desi te-ai astepta sa fie mai putina pentru fiecare in parte, nu e deloc asa. E mai puternica, mai buna, mai clara.

Pentru ca stiu cum este sa ti se indeplineasca visul, imi doresc ca dorintele tuturor celor care citesc aceste randuri sa devina realitate in 2021. Sa intram in acest an mai increzatori, mai puternici si mai buni.

La multi ani!

One Reply to “2020”

  1. *viata – o erata propusa pt. “(…) credeam cu tarie ca vata poate fi si fara copil in ea”.🤪☁️☁️☁️

    Mdap, ma inscriu in randul celor pentru care anul 2020 a venit cu o minune! Iar in anul 2021, daca bunul Dumnezeu vrea, ne vom putea tine minunea in brate! Si vom fi toti 3 sanatosi, voiosi, fericiti, un pic speriati – 2 din 3, cel putin😅 (a se intelege tare emotionati🤪) si … mai povestim atunci! 🙃🙏

    Un an nou fericit si binecuvantat tuturor! Si multi, multi ani fericiti de-acum înainte!

    Te pup și te îmbrățișez, Oana!😘🤗 Drum frumos in 3! 🥰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *