*good to know: acest articol a fost scris la o săptămână de când m-a întors din Grecia.

Sunt doar eu cea care împachetează cu cea mai mare viteză și nerăbdare când e vorba de plecat? ca la întoarcere să lase bagajul undeva într-un colț al casei, uitându-se cu teamă și fără chef de despachetat. Desigur, știind că trebuie să scot totul din el, să bag la spălat, să așez pe rafturi și să le pun la locul lor. La locul lor!

Dar se întâmplă ca din unele vacanțe, să nu te mai întorci la locul tău. Bagajul să fie mai mare. Pe lângă ținutele alese cu grijă, produsele de make-up, parfumurile lui și toate acele suveniruri cumpărate de pe străduțele pline cu magazine, să găsești la întoarcere altele pe care nu știi unde să le așezi. Și le lași acolo, poate își găsesc singure locul.

Știți? un avantaj al celor care citesc mult este că vor știi întotdeauna să citească printre rânduri. Vor știi întodeauna unde o metaforă și-a găsit locul, unde cuvintele sunt scrise pentru a fi citite altfel.

M-am întors din Thassos cu cel cu care am plecat la drum. Din nou, doar noi doi în mașină, aceeași muzică, dar alte povești. Aceeași oameni, aceeași relație, dar cu zece ani în spate. Împărtășind aceeași alergie la ambrozie.

Ce am adus în plus din vacanță?

Am tras cu mine acele dimineți liniștite de la micul dejun, pe o terasă cu priveliște la marea albastră, agitația de la plajă când ne strângeam toți zece și nopțile în care mă trezeam și ieșeam să ascult marea.  Astea nu pot fi fotografiate. Astea le păstrez cu cea mai mare grijă.

Am adus, fără să vreau, întrebări la care caut răspuns, povești cu și despre oameni pe care îi știam sau pe care abia i-am întâlnit și multe momente care mi-au demonstrat încă o dată cât de diferiți suntem ca oameni, deși de multe ori, ne dorim să fim ca ceilalți. Pe astea le-am acceptat și am să le pun într-un troller special, de unde am să scot, din când în când, câte ceva ca nu cumva să uit aceste aspecte. Pentru că mă tot ia valul. Sper să nu mă mai ia că de o plută pe spate mă descurc.

Pe lângă hainele care într-un final s-au revăzut cu mașina de spălat și produsele care și-au găsit locul, toate celelalte fac parte din mine și vor rămâne cu mine pentru totdeauna. Pe lângă sutele de fotografii rămase în telefon, ceea ce am adus în plus din Thassos, s-a integrat perfect în experiența mea de viață.

Și dacă tot am pomenit de ceva fotografii, las și aici un sfert din ceea ce am pe telefon. Măcar să le utilizez cumva.

 

DCIM100MEDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *