Un emoji nu-i suficient pentru a-ți demonstra iubirea. Contul de facebook nu este tocmai mediul potrivit unde o relație să se dezvolte. Și totuși, așa se întamplă. Astăzi se întâmplă ca doi oameni să-și arate iubirea unul față de celălalt mai mult online decât o fac atunci când sunt împreună, offline.

”Stați unul lângă celălalt și vă scrieți pe profilurile de facebook că vă iubiți și nu puteți trăi unul fără celălalt. Vă exprimați dragostea prin pisoi care scot inimi pe gură, în comentarii, și vă oferiți inima printr-un simplu click. Postați de pe conturile celuilalt cât de mult vă iubește. Iubiți și pentru el când postați în numele lui/ei?” Iubirea, online.

Stăm unii lângă ceilalți și nu mai simțim. Sentimentele s-au transformat în emojii și emoțiile au dispărut pentru că ne e mai ușor să comunicăm printr-o fereastră de messenger. Când suntem împreună, ne focusăm să arătăm lumii cât suntem de fericiți, pe când ne dor ochii și amețim de atâta privit într-un ecran. Viața, azi.

Cândva iubirea se întâmpla la colț de stradă, când el îi căuta privirea și nu contul de facebook. Când ei îi sărea inima din piept, nu ca azi, când inima se oferă la fiecare poză, pe instagram. Iubirea, candva.

Azi, totul se întâmplă online. Azi, iubirea se măsoară în like-uri, se întreține cu statusuri romantice și se pierde prin mesaje criptate.

Și-i vezi că se despart. Știi când? La o zi după ce a urcat o poză cu ei doi zâmbind și fiind fericiți. Online.

Iubirea adevărată se simte, se privește în ochi, se ține de mână, se ia în brațe. Iubirea adevărată se măsoară în bătăile inimii când ești lângă celălalt. Iubirea adevărată nu se laudă. Există și e suficient.

PS: nu judec. Încerc să trag un semnal de alarmă și să redevenim oameni. Să realizăm când online-ul ne face bine și când ne face rău. Să ne setăm limite. Să trăim.

 

Ah, ce voiam să vă spun? Happy Valentine s day.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *