Salut! Sunt Oana si imi place sa scriu! Imi place sa scriu inca de cand am inceput sa citesc. Interesant, nu-i asa?

Cand eram inca in scoala generala, m-am pomenit cu o cutie de carti mari si grele, ce aveau coperti pompoase, in casa. Tatal meu isi facuse abonament la Reader`s Digest, fara sa vrea. Chiar a mentionat la un moment dat ca va opri abonamentul, dar cand a vazut ca cineva din casa chiar se bucura de fiecare data cand vine postasul, a pastrat abonamentul deschis.

Ce m-a inspirat sa scriu?

Am citit tot ce prindeam de la ei. Sa nu intelegeti gresit, am citit si cartile recomandate in scoala si chiar mi-au placut, dar cum zodia mea nu accepta ordine, nu-mi facea placere sa citesc ceva impus de doamna profesoara, asa ca nu ma pasiona ce primeam de la scoala. In schimb, povestile de dragoste, dramele si biografiile pe care le primeam prin posta erau fericirea mea.

Suna ciudat ca pasiunea de a scrie a pornit de la pasiunea de a citi? Ei bine, cand citeam, pe langa viata personajelor, eu eram curioasa de viata scriitorului. Imi faceam fel si fel de filme in cap despre el si modul de lucru. Cum poate scrie astfel de povesti? De unde inspiratie? Cat dureaza sa scrie atat? E usor, e greu? Si multe alte intrebari de genul.

Aveam un calculator mare si greu, insa imi placea sa scriu in caiet. Aveam caiete cu povesti, agende cu idei, notite peste tot. Acum situatia e putin diferita. Am agende, caiete, dar si laptopul unde tin un fisier word deschis tot timpul pentru a-mi nota cate ceva.

Nu scriu bine. Perfect? Nu exista. Scriu atat si asa cum imi place. Cand tastez de zor cu o cafea langa mine si muzica buna, nimic in jur nu conteaza. Cand sunt trista, tastez. Cand sunt fericita, tastez. Cand nu stiu nimic, tastez si caut raspunsuri. Cand vreau sa aflu imi recitesc randurile. Asta mi se pare cel mai interesant. Momentul in care te recitesti dupa ani si descoperi o cu totul alta persoana, desi e aceeasi.

In fine, am vrut sa scriu acest articol pentru ca de curand, cineva m-a invitat la o cafea sa ma intrebe cate ceva despre modul de lucru pe care l-am adoptat. Cum am ajuns freelancer si de la ce a pornit totul? De la scris.

Stiti ca umbla vorba prin popor: sa faci ce-ti place. M-am gandit la asta de mi-am stors creierii si am ajuns la concluzia ca trebuie sa existe o cale prin care sa-mi transform pasiunea intr-o sursa de venit. Si am facut-o!

Daca atunci credeam ca totul va fi usor si la fel ca in filme, astazi va spun ca nu e, dar e. Stiti cum e? Ca atunci cand devii mama. E greu, dar frumos. Mamele vor intelege, desi eu inca nu sunt una.

Va dati seama ca prima varianta la care m-am gandit a fost sa public o carte, inca am acele pagini scrise si inca am incredere ca ar fi o carte de succes. Asa m-am gandit eu ca pot face bani din pasiunea mea. Dupa ani mi-am dat seama ca e inimaginabil de greu. Am inceput sa scriu pe un blog. Scriam intamplari, povesti, tot felul de texte. Apoi prin diferite circumstante, am descoperit online-ul si nevoia de un om care sa stie cum sa comunice cu ceilalti oameni, sa puna cuvintele potrivite intr-un context potrivit, sa faca descrieri frumoase de produse/servicii si…. m-am adaptat. Am inceput sa fac asta, am inceput sa invat, sa ma uit la ceea ce faceau altii, in afara tarii, pentru ca acolo deja era un domeniul dezvoltat, am inceput sa merg la cursuri si usor, usor, fara sa realizez ca visul mi se indeplineste, am ajuns sa castig bani din scris.

Voila! Se poate!

Astazi, cu ajutorul online-ului poti sa faci orice. Tot ce iti lipseste este dorinta, vointa si perseverenta. Sa gasesti acel ceva care te face sa zambesti si care iti pune sangele in miscare, e putin greu. Mai greu este dupa ce ai gasit acel ceva si trebuie sa-l pui pe picioare.

Important este sa stii ca te vei lovi de NU, de feedback negativ, de esecuri, de usi inchise. Este totul perfect. Asa trebuie sa fie. Fara acestea nu te vei putea dezvolta. Fara experiente de tot felul, nu ai cum sa urci in niciun domeniu.

Sper din tot sufletul sa gasiti acel ceva care va pasioneaza, dar si putere de munca pentru a face din pasiune o sursa de venit.

Zile cu inspiratie va doresc!

2 Replies to “Scrisul, pasiunea mea!”

  1. Bună, Oana! Și eu sunt tot o Oana și îmi place de asemenea să scriu și să citesc. Am început tot cu un blog, și de atunci lucrurile au evoluat foarte frumos. Iar acum pot spune că ceea ce fac îmi place și mă bucur nespus că mi-am găsit scopul. O zi frumoasă!

    1. Buna, Oana! Ma bucur ca mi-ai scris. Felicitari! Sunt sigura ca nu suntem singurele, dar la fel de sigura sunt si ca exista persoane care inca nu si-au gasit locul! Iti doresc succes 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *